Няколко съвета за успешно планиране на събитие

Ако някога сте организирали събитие, знаете, че не всичко работи по план и трябва да се изправите пред различни предизвикателства. Организирането на събитие не е проста задача, а когато нямате и професионалист на своя страна става още по- трудно. Ние ще се опитаме да ви дадем няколко съвета, от позицията на нашия опит 

• Определете целта и формата на събитието. 

Формулирайте целта си възможно най-конкретно. Форматът на събитието, неговата концепция, време и продължителност, разпределение на ролите в екипа, оформлението на залата, кетъринг, ентъртеймънт и тхническо обезпечаване, всичко това зависи от целта на вашето събитие. 

• Отделете достатъчно време за планиране 

Планът трябва да включва логистика, съдържание и промоцията на събитието. Създайте си файл, където ще можете да вписвате задачите си и да следите за тяхното изпълнение. Подгответе списък с основните задачи и след това ги оформете възможно най-подробно под формата на конкретни стъпки, които трябва да бъдат изпълнени. Важно е да се определи сроковете в плана: времето, необходимо за изпълнение на задача. Често се подценява и подготовката върви по-бавно, отколкото сте очаквали. 

• Съставете своя бюджет, като вземете предвид непредвидими ситуации 

Погледнете списъка със задачи и ги отразете във вашия бюджет. Също така си струва да помислите за резерв в случай на непредвидими ситуации. По-добре е да мислите за нещата, които могат да се объркат предварително и да сте подготвени финансово за тях. 

• Всичко е в детайлите 

Ако искате да направите истинско впечатление, помислете за всичко до най-малката подробност: каква музика ще свири, имате ли интересен фото кът, как изглеждат вашите покани, има ли вегетарианци сред гостите ви… мислете за всеки персонално като се опитате да изненадате гостите си с лично отношение. Така ще създадете незабравим ефект, ще надминете очакванията им в най-обикновените неща. Точно това създава усещането за събитие. 

• Извършете последна проверка 24 часа преди събитието 

Уверете се, че сте информирали гостите си как да стигнат до мястото, подготвили сте всичко необходимо от храната и напитките до музикалното съдържание или ентъртеймънта. Всичко е във списъка, който направихте в началото. • Усмихвайте се Бъдете приятелски настроени към гостите си, дори ако вече се чувствате уморени и не всичко върви по план. В края на деня това, което хората си спомнят, е как са се отнасяли с тях и атмосферата, а не това, което са вечеряли. 

Каквото и събитие да организирате, правете го с хъс и не се страхувайте от изненади и Вашето събитие ще бъде успешно!

Телефон

+359 877 090915

Email

contacts@neweventic.com

Адрес

ул. Иларион Драгостинов 31, София, България